Planning 2019

Woensdag 12 december heeft een groot aandeel KLIK leden zich gebogen over het programma van 2019. Alle fotothema’s voor 2019 zijn per maand vastgesteld, er zit een aantal uitjes in de planning en op 2 januari hebben we eerst de Nieuwjaarsborrel waarbij iedereen die komt, zijn of haar beste foto van 2018 zal tonen.

Woensdag 14 maart heeft een aantal "Klikkers" foto's laten zien die gemaakt zijn voor het thema "spreekwoorden en gezegden"… Een selectie kun je hier bekijken, weet jij welke spreekwoorden of gezegden worden uitgebeeld?Ben je geen lid maar wil je wel eens kennis maken? Meld je aan via onze website!

Geplaatst door Fotoclub Klik op Donderdag 15 maart 2018
Een videaimpressie over wat KLIKleden zoal maken.

De agenda van 2019 staat tot en met 13 maart online. Neemt u gerust een kijkje en wilt u eens een keer komen kijken? Op woensdagavond bent u van harte welkom in Gebouw Delftstede te Delft.

December 2018: “Verkeer”

We laten u nog even in spanning zitten: de verkiezing van de Foto van de Maand November is uitgesteld naar Sinterklaasavond 5 december. Ondanks het feit dat de Goedheiligman vele gezinnen bezoekt voordat hij met zijn Pieten weer naar Spanje vertrekt, vieren enkele leden van Klik Sinterklaasavond in Delftstede. Meer volgende week over de Foto van de Maand November. Er zitten overigens pareltjes bij de inzendingen!

Het thema voor december is Verkeer. Een wat concreter thema, maar de uitdaging is natuurlijk om met dit meer alledaagse thema een bijzonder beeld neer te zetten.

Per zijn overigens maar drie KLIK avonden in December omdat we Tweede Kerstdag overslaan. Op 19 december zullen we al de Foto van de Maand December kiezen.

Op 5 december is met een week uitstel de Foto van de Maand November gekozen. De winnaar was Volker Groen. Zijn foto zal toegevoegd worden aan de Hall of Fame op de thuispagina. De foto onder dit blog is van Peter van Loenen met een mooie tweede plaats.

De volledige uitslag vindt u hier

November 2018: “Abstract”

Nadat in een zinderende verkiezing Henri zich de titelhouder van Foto van de Maand Oktober mag noemen, is het tijd voor een nieuw thema. Voor de maand november is dit het thema “abstract”. Dat dit een thema is dat voor veel KLIK-leden moeilijk is, bleek uit de reacties na de verkiezing van de foto van de maand oktober. Men lijkt het te willen zoeken in de onscherpte, maar er is veel meer op fotografisch gebied als je het hebt over abstract fotografie.

Voor wie het moeilijk vindt, kan dit artikel misschien voor inspiratie zorgen.

Succes met fotograferen!!

Oktober 2018: “Smartphone photography”

Smartphone photography is in korte tijd een serieuze vorm  van fotografie geworden. In 2013 studeerde Nico Brons als eerste af op de fotoacademie met smartphone foto’s. Foto’s die verder gingen dan fotografie; fotografie verworden tot kunst.

Sommigen denken dat de smartphone uiteindelijk de camera kan vervangen. Zelf denk ik daar anders over, alhoewel ik de smartphone graag en veel gebruik. Hetzij voor documentaire fotografie (ik heb hem tenslotte altijd bij me), hetzij dat ik met een bepaalde app een sfeer wil vastleggen die ik passend bij het beeld vind, hetzij om een geheel nieuw beeld te maken dat nauwelijks nog met fotografie te maken lijkt te hebben.

Kortom: u kunt alle kanten op met het Thema van de maand oktober.

FOTOCLUB KLIK Exposeert!

Fotoclub Klik exposeert! Gedurende de komende maanden zijn er in Medisch Centrum Vrijenban ruim 40 bijzondere foto’s te bewonderen die door de leden van Klik gemaakt zijn. Er is een zeer gevarieerd aanbod van fotografie te zien, voor ieders smaak hangt er wel wat aan de muur. Uiteraard kunnen patiënten er van genieten maar het centrum is voor ieder vrij toegankelijk dus wanneer je in de buurt bent, loop gerust eens binnen. Het Medisch Centrum Vrijenban vind je aan de Beukenlaan 4 in Delft. Kom je ook?

De nieuwe foto van de maand is een sfeervolle winter smartphonefoto die gemaakt is door Henri van Avezaath. Op nummer 2 en 3 eindigden respectievelijk Brigitte van Ouwerkerk en Ruurd Corpel. De foto van Henri zal opgenomen worden in de diashow op de homepage. De foto’s van Brigitte en Ruurd kunt u bekijken op: https://www.facebook.com/fotoclubklik/

September 2018: “Denkend aan Holland”

Een nieuwe maand, een nieuw thema:

“Denkend aan Holland
zie ik breede rivieren
traag door oneindig
laagland gaan.” (Marsman)

Maar er is zoveel meer dan de brede rivieren die door oneindig laagland stromen. Denk outside the box en verras ons met creatieve en bijzondere beelden.

Het was de laatste woensdag van september weer een zinderende verkiezingsavond. Ruurd Corpel was alweer de leverancier van de Foto van de maand. Deze foto zal binnenkort toegevoegd worden aan de homepage van onze website. Voor dit blog heb ik gekozen voor de nummer 2 die gemaakt werd door Rick Lorsheijd.