Levende etalagedag Delft

Op 6 april was het levende etalagedag in Delft. Een aantal Klikkers heeft daar prachtige foto’s gemaakt. Rob van der Post maakte ook nog eens een winnende foto. Hieronder de winnende foto in de categorie Delfts Goud. Hieronder de winnende foto en een verslag van Rob zelf.

Beeld: Rob van der Post

‘’Vorig weekend was weer de Levende Etalagedag, waar ik met mijn hele gezin weer van genoten heb. Voor Wines & Whiskies op de Voldersgracht was buiten een mooie scene gemaakt, met twee dames in schitterende kledij uit de Gouden Eeuw, die ik zeker wilde fotograferen. En toen het zonnetje ook nog eens subtiel wilde meewerken, wist ik gelijk dat het mijn beste shot van de dag zou zijn! Maar dat ik er ook nog mee zou winnen in de categorie Delfts Goud, had ik natuurlijk nooit verwacht!”

April: Leefomgeving

Het maandthema is een opdracht die op de Fotoacademie gegeven werd. Inspiratie vind je uit je omgeving van alle dag, maar je kan er ook een fotoreportage van maken uit het dag van je eigen leven of van iets of iemand anders. Zo zag ik ooit een reportage met dit thema over “een dag uit het leven van een aardappel”. Kortom laat je fantasie de vrije loop gaan.

Denk out of the box. En de laatste woensdag van april bepalen we wie de beste foto of serie heeft aangeleverd.

Let wel: maximaal 5 foto’s (dit is dus ook de maximale lengte van je serie) waarvan minimaal 1 foto in april 2019 gemaakt moet zijn!

Maart: Muziek

Na een zinderende verkiezing waar het spelersveld sterk was, werd de foto van de maand februari gekozen. Het beeld van Rob van der Post won met een grote meerderheid. Een foto met prachtig licht genomen in het Alhambra in Granada.

Op de tweede plaats eindigde Rick Lorsheijd en er was een gedeelde derde plaats voor Edwin Ouwerkerk (2 beelden), Peter van Loenen en Rob van der Post. De foto bij dit blog is van Rick.

HoogLaag. Beeld: Rick Lorsheijd

Het thema voor maart is Muziek. Mogelijkheden te over om hier een originele invulling aan te geven. Reminder: maximaal 5 beelden waarvan er minimaal 1 in maart 2019 gemaakt moet zijn.

___________________________________________________________________________________________________

Woensdag 20 maart werd er een prima workshop verzorgd dorp Rick. Onder zijn inspirerende leiding werd er een gitaar gefotografeerd, passend bij het thema van de maand. Het was een inspirerende avond, waarbij we gedwongen werden goed naar het licht te kijken en te ervaren wat de verschillende lichtopstellingen deden met de vorm en uitstraling van het beeld van de gitaar.

Guitar man

Tot slot speelde Rick ook nog wat op de gitaar, iets wat ook weer mogelijkheden gaf tot het maken van ispirerende foto’s. Woensdag de 27e maart zullen we weten wie de foto van de maand maart gemaakt heeft!

__________________________________________________________________________________________________

En the winner is……….. Marjan Tenk heeft op een druk bezochte KLIK avond met maar liefst 2 foto’s de Foto van de Maand geleverd. De foto van de hand op de gitaarhals en een foto van Roel van Velzen eindigden ex aequo op de 1e plaats. Op de 2e plaats een foto van Henri van Avezaath en op de derde plaats een foto van Kees Broekhuizen. De hierbij geplaatste foto is van Kees.

Derde plaats Kees Broekhuizen

Februari 2019: “Hoog/Laag”

Tijdens een druk bezochte KLIK-avond werd de foto van de maand januari gekozen. Winnaars waren Peter van Loenen, 3e plaats, Rick Lorsheijd, 2e plaats en Marjan Tenk, 1e plaats. De foto bij dit blog is van de hand van Rick. Overigens liet Bart Norbart een aantal fraaie analoge prints zien op de avond.

Het thema voor de maand februari is wat abstracter: Hoog/Laag. Laat je fantasie de vrije loop en nog even ter herinnering: minimaal 1 ingeleverde foto moet in februari 2019 gemaakt zijn. Je mag maximaal 5 foto’s inleveren.

___________________________________________________________________________________________________

Het was een druk bezochte en geanimeerde KLIK avond de 13e februari. Er werden prachtige analoge beelden getoond, waarbij maar weer bleek dat een goede barietprint en een mooie film (TriX in dit geval) zeker kan concurreren met een digitaal beeld.

Ook waren er prachtige foto’s m.b.t. het hoog/laag thema. Over 2 weken is de verkiezing van de foto van de maand. Er zitten zeker al kanshebbers tussen. De lat ligt hoog! Grijp uw kans en lever uw foto’s in. Maximaal 5 foto’s waarvan er minimaal 1 in februari gemaakt moet zijn.

Berlijn. Hoog/laag.

Januari 2019: “Enge plaatsen”

Obductietafel Sachsenhausen

Na een geslaagde nieuwjaarsborrel met grote opkomst, is het tijd om aandacht te besteden aan het thema van maand januari. Gekozen is voor “enge plaatsen” en een ieder mag zelf kijken hoe hij/zij dit invult. Is het bij de tandarts, in een concentratiekamp of op het kerkhof. Of is het dat ene donkere steegje in Delft?

Laat uw fantasie de vrije loop. We zijn benieuwd maar uw foto’s. Op zaterdag 19 januari gaan we met dit thema aan de slag als we samen in Delft gaan fotograferen o.l.v. 1 van de clubleden die alle enge plaatsen in Delft weet te vinden.

LET OP! Voor het maandthema mag u maximaal 5 foto’s inleveren, waarvan minimaal 1 foto in januari 2019 gemaakt moet zijn!

____________________________________________________________________________________________________________________________________

Woensdag 24 januari was er een doe-avond bij KLIK. Onder leiding van Sander van der Wel en Rick Lorsheijd werd er geoefend met de reportageflitser. Hieronder her verslag wat Rick van de avond maakte:

” En wederom een enerverende doe-avond in de KLIK studio. Thema: de reportageflitser.
In een swingende powerpointpresentatie kwamen we werkelijk alles te weten over het eerste en tweede gordijn, de magie van het richtgetal, lichtvormers die zo uit de Pabo catalogus lijken te komen en het belang van omgevingslicht. Mede door de geavanceerde TCP/IP techniek werden de ter plekke geschoten platen in een oogwenk op het grote scherm vertoond hetwelk vele oehs en aahs en blijken van goed- en afkeuring teweeg brachten.

Ondertussen werden afgunstige blikken geworpen op de laatst verworven technische hoogstandjes uit de foto industrie. Na de wervelende presentatie van Sander, waarvoor hulde, werd tot aan sluitingstijd de nieuw verworven kennis in de praktijk gebracht.”