Mei: Food

Vanavond is de foto van de maand april gekozen. Met een ruime meerderheid van stemmen werd dit de foto van Ruurd Corpel, die er één van een drieling bleek te zijn. Nummer 2 was een foto van Rick Lorsheijd en de derde prijs gaat naar Henri van Avezaath.

De maand mei heeft een nieuw thema: food of te wel voedselfotografie. Een enkeling op de club denkt dat het om voetenfotografie gaat, maar het is toch echt food met een D en geen foot met een T. Maar beide thema’s kunnen natuurlijk gecombineerd worden; laat je fantasie de vrije loop!

Food

Maximaal 5 foto’s kunnen ingeleverd worden, waarvan 1 foto in de maand mei 2019 gemaakt moet zijn. Helaas is het niet gelukt een bezoek aan Patrick Nagtegaal te organiseren.

Bezoek dubbelexpositie Erwin Olaf in het Gemeentemuseum Den Haag en het Fotomuseum Den Haag

Zondag 28 april is een aantal KLIKKERS naar de dubbelexpositie van Erwin Olaf in Den Haag geweest.

Indrukwekkend mooi. Vooral zijn nieuwe werk (in het Gemeentemuseum) maakte indruk op de KLIKKERS. Illustratief was de gang waar foto’s hangen van de fotografen die hem geïnspireerd hebben, zoals Robert Mapplethorpe. Soms wel erg gekopieerd, geplagieerd. Dat viel des te meer op. Ook voor zijn stillevens met bloemen heeft hij goed naar Mapplethorpe gekeken.

Aanrader! Vergeet niet je museumjaarkaart mee te nemen als je die hebt. In het Gemeentemuseum zijn wat grotere tassen niet toegestaan. Neem dus een euro meer voor de kluisjes (borg) of een klein tasje, wel zo handig voor je telefoon. Er mag overigens volop gefotografeerd worden (zonder flits). Het Gemeentemuseum is alleen al qua architectuur een dankbaar foto-onderwerp!

Verlengd tot 16 juni; dus grijp je kans!!!

Levende etalagedag Delft

Op 6 april was het levende etalagedag in Delft. Een aantal Klikkers heeft daar prachtige foto’s gemaakt. Rob van der Post maakte ook nog eens een winnende foto in de categorie Delfts Goud. Hieronder de winnende foto en een verslag van Rob zelf.

Beeld: Rob van der Post

‘’Vorig weekend was weer de Levende Etalagedag, waar ik met mijn hele gezin weer van genoten heb. Voor Wines & Whiskies op de Voldersgracht was buiten een mooie scene gemaakt, met twee dames in schitterende kledij uit de Gouden Eeuw, die ik zeker wilde fotograferen. En toen het zonnetje ook nog eens subtiel wilde meewerken, wist ik gelijk dat het mijn beste shot van de dag zou zijn! Maar dat ik er ook nog mee zou winnen in de categorie Delfts Goud, had ik natuurlijk nooit verwacht!”

April: Leefomgeving

Het maandthema is een opdracht die op de Fotoacademie gegeven werd. Inspiratie vind je uit je omgeving van alle dag, maar je kan er ook een fotoreportage van maken uit het dag van je eigen leven of van iets of iemand anders. Zo zag ik ooit een reportage met dit thema over “een dag uit het leven van een aardappel”. Kortom laat je fantasie de vrije loop gaan.

Denk out of the box. En de laatste woensdag van april bepalen we wie de beste foto of serie heeft aangeleverd.

Let wel: maximaal 5 foto’s (dit is dus ook de maximale lengte van je serie) waarvan minimaal 1 foto in april 2019 gemaakt moet zijn!

Maart: Muziek

Na een zinderende verkiezing waar het spelersveld sterk was, werd de foto van de maand februari gekozen. Het beeld van Rob van der Post won met een grote meerderheid. Een foto met prachtig licht genomen in het Alhambra in Granada.

Op de tweede plaats eindigde Rick Lorsheijd en er was een gedeelde derde plaats voor Edwin Ouwerkerk (2 beelden), Peter van Loenen en Rob van der Post. De foto bij dit blog is van Rick.

HoogLaag. Beeld: Rick Lorsheijd

Het thema voor maart is Muziek. Mogelijkheden te over om hier een originele invulling aan te geven. Reminder: maximaal 5 beelden waarvan er minimaal 1 in maart 2019 gemaakt moet zijn.

___________________________________________________________________________________________________

Woensdag 20 maart werd er een prima workshop verzorgd dorp Rick. Onder zijn inspirerende leiding werd er een gitaar gefotografeerd, passend bij het thema van de maand. Het was een inspirerende avond, waarbij we gedwongen werden goed naar het licht te kijken en te ervaren wat de verschillende lichtopstellingen deden met de vorm en uitstraling van het beeld van de gitaar.

Guitar man

Tot slot speelde Rick ook nog wat op de gitaar, iets wat ook weer mogelijkheden gaf tot het maken van ispirerende foto’s. Woensdag de 27e maart zullen we weten wie de foto van de maand maart gemaakt heeft!

__________________________________________________________________________________________________

En the winner is……….. Marjan Tenk heeft op een druk bezochte KLIK avond met maar liefst 2 foto’s de Foto van de Maand geleverd. De foto van de hand op de gitaarhals en een foto van Roel van Velzen eindigden ex aequo op de 1e plaats. Op de 2e plaats een foto van Henri van Avezaath en op de derde plaats een foto van Kees Broekhuizen. De hierbij geplaatste foto is van Kees.

Derde plaats Kees Broekhuizen