Oktober 2018: “Smartphone photography”

Smartphone photography is in korte tijd een serieuze vorm  van fotografie geworden. In 2013 studeerde Nico Brons als eerste af op de fotoacademie met smartphone foto’s. Foto’s die verder gingen dan fotografie; fotografie verworden tot kunst.

Sommigen denken dat de smartphone uiteindelijk de camera kan vervangen. Zelf denk ik daar anders over, alhoewel ik de smartphone graag en veel gebruik. Hetzij voor documentaire fotografie (ik heb hem tenslotte altijd bij me), hetzij dat ik met een bepaalde app een sfeer wil vastleggen die ik passend bij het beeld vind, hetzij om een geheel nieuw beeld te maken dat nauwelijks nog met fotografie te maken lijkt te hebben.

Kortom: u kunt alle kanten op met het Thema van de maand oktober.

September 2018: “Denkend aan Holland”

Een nieuwe maand, een nieuw thema:

“Denkend aan Holland
zie ik breede rivieren
traag door oneindig
laagland gaan.” (Marsman)

Maar er is zoveel meer dan de brede rivieren die door oneindig laagland stromen. Denk outside the box en verras ons met creatieve en bijzondere beelden.

Het was de laatste woensdag van september weer een zinderende verkiezingsavond. Ruurd Corpel was alweer de leverancier van de Foto van de maand. Deze foto zal binnenkort toegevoegd worden aan de homepage van onze website. Voor dit blog heb ik gekozen voor de nummer 2 die gemaakt werd door Rick Lorsheijd.

Augustus 2018: maandthema “Goed Gebouwd: architectuur”

Met de verkiezing van de foto van de maand “Songteksten” is het tijd voor de introductie van het nieuwe thema voor de Foto van de Maand. Dat thema is  “Architectuur”.  Een breed thema waarbij je niet alleen hoeft te denken aan de moderne architectuur van b.v. Rotterdam. Maar denk ook eens aan landschapsarchitectuur of oude stenen architectuur. Een thema wat ook goed abstract in te vullen is. Kortom, laat uw fantasie de vrije loop!

Van Nelle fabriek Rotterdam.

De winnaar van augustus is Ruurd die overtuigend won met een mooie foto van Delft. Vooral de reflectie en de combinatie van oude en nieuwe architectuur maken dit een sterk beeld. Maar er gebeurde meer in augustus bij KLIK. Zo is de doka gebruikt door een nieuw lid en hebben drie leden die tot de vaste kern van KLIK horen, een fotoshoot gedaan met een model in de studio van KLIK. De foto’s waren prachtig.

Het thema van de maand september is “Denkend aan Holland”.

Juli 2018: maandthema “Songteksten”

“Every picture tells a story” en ook veel songs vertellen een verhaal. Nu het tijd is voor een nieuw maandthema nadat Rick met een verrassend beeld de Foto van de Maand leverde, gaan we ons richten op de combinatie van tekst en beeld. Welke associatie roept een bepaald nummer op en welk beeld maak je daarbij? Alle kansen om de creativiteit van de KLIK-leden aan de tand te voelen.

Spring in het diepe en maak een verrassend en onverwacht beeld dat ons allen op het verkeerde been zet!

De foto van de maand juli is die van Volker Groen met zijn foto: “Message in a bottle”. Een sterk beeld dat met een overtuigende meerderheid won.

Juni 2018: maandthema “Ontspanning”

Nadat Ruurd het thema ZwartWit van de maand mei heeft gewonnen met een prachtige foto van een reflectie en Peter op de tweede en derde plaats eindigde met eveneens twee sterke beelden, is het tijd voor een nieuw thema.

Nu de vakanties in aantocht zijn, is het thema van de maand juni “Ontspanning”.  Pak je kans! De laatste clubavond van de maand juni is de verkiezing.