Augustus 2018: maandthema “Goed Gebouwd: architectuur”

Met de verkiezing van de foto van de maand “Songteksten” is het tijd voor de introductie van het nieuwe thema voor de Foto van de Maand. Dat thema is  “Architectuur”.  Een breed thema waarbij je niet alleen hoeft te denken aan de moderne architectuur van b.v. Rotterdam. Maar denk ook eens aan landschapsarchitectuur of oude stenen architectuur. Een thema wat ook goed abstract in te vullen is. Kortom, laat uw fantasie de vrije loop!

Van Nelle fabriek Rotterdam.

Juli 2018: maandthema “Songteksten”

“Every picture tells a story” en ook veel songs vertellen een verhaal. Nu het tijd is voor een nieuw maandthema nadat Rick met een verrassend beeld de Foto van de Maand leverde, gaan we ons richten op de combinatie van tekst en beeld. Welke associatie roept een bepaald nummer op en welk beeld maak je daarbij? Alle kansen om de creativiteit van de KLIK-leden aan de tand te voelen.

Spring in het diepe en maak een verrassend en onverwacht beeld dat ons allen op het verkeerde been zet!

De foto van de maand juli is die van Volker Groen met zijn foto: “Message in a bottle”. Een sterk beeld dat met een overtuigende meerderheid won.

Juni 2018: maandthema “Ontspanning”

Nadat Ruurd het thema ZwartWit van de maand mei heeft gewonnen met een prachtige foto van een reflectie en Peter op de tweede en derde plaats eindigde met eveneens twee sterke beelden, is het tijd voor een nieuw thema.

Nu de vakanties in aantocht zijn, is het thema van de maand juni “Ontspanning”.  Pak je kans! De laatste clubavond van de maand juni is de verkiezing.

Mei 2018: maandthema “Zwart Wit”

Na de foto van de maand verkiezing waar Marjan Tenk Ex Aequo eindigde op de 1e plaats met 2 foto’s en Rick Lorsheijd een goede derde werd, gaan we verder met het thema van de maand Mei: Zwart-Wit. Dit mogen zowel analoge als digitale zwartwit foto’s zijn of een kleurenfoto die het thema zwart wit op een andere manier benaderd.

Zwart Wit is meer dan alleen een zwartwit foto. Denk bij dit thema dat het een passend onderwerp moet zijn om in zwart wit te fotograferen (maar dat is natuurlijk geheel aan de fotograaf wat hij/zij een passend thema vind); of geef een meer abstracte dan wel overdrachtelijke invulling aan het thema.

Wat staat er nog meer in mei op het programma? Op 2 mei komt Charles Borsboom een presentatie geven van zijn werk.

Verder staat de maand mei in het teken van de analoge fotografie.

De website heeft een update gehad. De welkomstpagina is overzichtelijker en u vindt er een slideshow van de foto’s van de maand. In het menu zit de oude website verstopt. Hier vindt u alle informatie van onze fotoclub.

Kom gerust eens kijken op één van onze clubavonden! In mei ligt de focus op de analoge fotografie.

Op woensdag 23 mei was het Back to Basics en werden onder de bezielende leiding van Rick Lorsheijd filmrolletjes ontwikkeld. Voor menigeen was het even wennen aan deze “Slow Photography”, maar het enthousiasme was groot als bleek dat er beeld op de negatieven stond! Volgende keer gaan we contactafdrukken maken.

April 2018: maandthema “Beweging”

Beweging

Na de spreekwoorden en gezegden (waar de foto van Peter van Loenen het net won van de foto van Rick Lorsheijd met slechts 1 punt verschil: meer hierover later) is het thema van de maand april “Beweging”. Maar op de eerste clubavond van april, zullen we weer de handen uit de mouwen moeten steken, omdat we foto’s gaan maken van de Spoorzone “by night”.

Om 20 uur verzamelen we in gebouw Delftstede, waarna we op pad gaan richting Spoorzone. Camera en statief meenemen is dus een must!

Op 4 april was er een hands-on avond bij Klik of liever een buitenactiviteit. Een aantal Klikkers is er op uit gegaan om Spoorzone foto’s te maken. Het was een zeer geslaagde avond, waar iedereen met plezier op terug kijkt.