Mei: maandthema “Zwart Wit”

Na de foto van de maand verkiezing waar Marjan Tenk Ex Aequo eindigde op de 1e plaats met 2 foto’s en Rick Lorsheijd een goede derde werd, gaan we verder met het thema van de maand Mei: Zwart-Wit. Dit mogen zowel analoge als digitale zwartwit foto’s zijn of een kleurenfoto die het thema zwart wit op een andere manier benaderd.

Zwart Wit is meer dan alleen een zwartwit foto. Denk bij dit thema dat het een passend onderwerp moet zijn om in zwart wit te fotograferen (maar dat is natuurlijk geheel aan de fotograaf wat hij/zij een passend thema vind); of geef een meer abstracte dan wel overdrachtelijke invulling aan het thema.

Wat staat er nog meer in mei op het programma? Op 2 mei komt Charles Borsboom een presentatie geven van zijn werk.

Verder staat de maand mei in het teken van de analoge fotografie.

De website heeft een update gehad. De welkomstpagina is overzichtelijker en u vindt er een slideshow van de foto’s van de maand. In het menu zit de oude website verstopt. Hier vindt u alle informatie van onze fotoclub.

Kom gerust eens kijken op één van onze clubavonden! In mei ligt de focus op de analoge fotografie.

Op woensdag 23 mei was het Back to Basics en werden onder de bezielende leiding van Rick Lorsheijd filmrolletjes ontwikkeld. Voor menigeen was het even wennen aan deze “Slow Photography”, maar het enthousiasme was groot als bleek dat er beeld op de negatieven stond! Volgende keer gaan we contactafdrukken maken.

April 2018: maandthema “Beweging”

Beweging

Na de spreekwoorden en gezegden (waar de foto van Peter van Loenen het net won van de foto van Rick Lorsheijd met slechts 1 punt verschil: meer hierover later) is het thema van de maand april “Beweging”. Maar op de eerste clubavond van april, zullen we weer de handen uit de mouwen moeten steken, omdat we foto’s gaan maken van de Spoorzone “by night”.

Om 20 uur verzamelen we in gebouw Delftstede, waarna we op pad gaan richting Spoorzone. Camera en statief meenemen is dus een must!

Op 4 april was er een hands-on avond bij Klik of liever een buitenactiviteit. Een aantal Klikkers is er op uit gegaan om Spoorzone foto’s te maken. Het was een zeer geslaagde avond, waar iedereen met plezier op terug kijkt.

Maart 2018: maandthema “Spreekwoorden en Gezegden”

Spreekwoorden en gezegden

Na het succesvolle thema “Vogels” van februari zijn nu de spreekwoorden en gezegden aan de beurt. Op de clubavond van 7/3 zal blijken wat de eerste oogst oplevert. Daarna zullen de foto’s die op die clubavond besproken zijn op de website geplaatst worden. Alleen onze leden kunnen dan weer hun waardering voor de foto(‘s) bij de betreffende foto(‘s) geven.

Woensdag 28 maart wordt de Foto van de Maand gekozen van het thema Spreekwoorden en Gezegden. Ook worden de foto’s van ons project Spoorzone besproken. Dit is tevens de afsluiting van dit langlopende project van Fotoclub Klik.

Februari 2018, maandthema: “Vogels”

Vogels

Woensdag 28/2 is het zover en kiezen we tijdens de wekelijkse clubavond de “Foto van de maand.” Hiermee sluiten we het maandthema “Vogels” af en gaan ons op het nieuwe thema van maart richten. Op deze pagina leest u daar de komende weken meer over.

Update. 21/2 is er weer een doe-avond bij Klik en gaan we stillevens maken en fotograferen. Op de laatste clubavond van februari (28/2) kiezen we de foto van de maand uit het thema “Vogels”.

Update 14/2. Jawel, vogels zijn het thema van februari maar tussendoor doen we ook nog wel iets anders.

Na het succesvolle thema “Rommel” van januari zijn nu onze gevleugelde vrienden aan de beurt. Met het thema “Vogels” kunnen we vast een grote hoeveelheid mooie foto’s van gewone, bijzondere en wellicht ook vreemde vogels tegemoet zien. Op de clubavond van 7/2 zal blijken wat de eerste oogst oplevert. Daarna zullen de foto’s die op die clubavond besproken zijn op de website geplaatst worden. Alleen onze leden kunnen dan weer hun waardering voor de foto(‘s) bij de betreffende foto(‘s) geven.

Januari 2018, maandthema: “Rommel”

. . . Rommel, wat is dat?

31 januari is de laatste clubavond van deze maand. Het thema rommel wordt dan afgesloten met de verkiezing van de foto van de maand. Met andere woorden: “De beste ‘rommel’ komt bovendrijven en krijgt een plaats in onze eregallerij.”

Op de clubavond van 24 januari gaan we de rommel fysiek te lijf. Onder de deskundige begeleiding van ons lid Sander van der Wel, verwijderen we stofjes, pluizen en andere viezigheidjes van de sensor in onze camera’s.

Na Sinterklaas, Kerstmis, de oliebollen en champagne van oud en nieuw eindelijk weer serieus fotograferen. Het thema van januari is “Rommel”. Maar wat is rommel. Onze leden zullen dat deze maand grafisch aan elkaar en u duidelijk maken. Op de pagina Foto van de maand staan de winnaars van de vorige maanden en twee kanshebbers voor deze maand.

Bent u geen lid, maar wilt u eens een kijkje komen nemen op één van onze clubavonden? U bent van harte welkom in onze studio, die te vinden is in: Gebouw Delfstede, Phoenixstraat 66 (kamer 25), te Delft.

Geef van tevoren even berichtje aan Bart Norbart, telefonisch bereikbaar op nummer 015 213 78 11 of, nog gemakkelijker, maak gebruik van ons contactformulier.