De starterscursus begint in februari en oktober.

“Heeft u zich altijd al afgevraagd wat nu het verschil is tussen uw kiekjes en die prachtige foto’s die u soms tegenkomt?” …..dan zijn de KLIK fotocursussen wat voor u! U leert de creatieve mogelijkheden ontdekken van uw camera en krijgt meer inzicht in compositie. De KLIK fotocursussen geven het antwoord op al uw fotovragen.

Starterscursus

Fotoclub KLIK te Delft organiseert elk voor- en najaar (start 1ste dinsdag van februari en oktober) een  fotocursus van zes dinsdagavonden voor beginnende fotografen. Iedereen die in het bezit is van een digitale of analoge camera kan meedoen.

Overzicht van de cursus 

Gedurende zes dinsdagavonden komen de basisprincipes van de fotografie aan bod. Werking van de camera, sluitertijd, diafragma, scherptediepte, over- en onderbelichten, witbalans, iso-waarden, flitsers, archievering, het zijn allemaal begrippen die vertrouwd zijn nadat u de KLIK cursus heeft gevolgd. U krijgt huiswerk-opdrachten die we op de cursusavonden gaan bespreken. Ook compositie komt aan de orde. Aan de hand van dia’s wordt uitgelegd hoe u betere foto’s kunt maken. Er is een portret-avond in de Klik-studio; u bent dan afwisselend model en fotograaf. Er is ook een fotosessie buiten (breng dan een statief mee als u die heeft).

De indeling van de cursus ziet er als volgt uit (wijzigingen voorbehouden):
Avond 1 theorie
Avond 2 theorie
Avond 3 portretfotografie
Avond 4 opdrachten bespreken + o.a. flitsfotografie
Avond 5 buitenfotografie
Avond 6 opdrachten bespreken + samenvatting.

Zwart-wit afdrukken
Als u de cursus wilt volgen met een analoge camera dan,  is het erg leuk om zelf uw volgeschoten zwart-wit rolletje te ontwikkelen en af te drukken in de Klik-doka’s.

Kosten, aanmelden en start
De kosten die aan de cursus verbonden zijn bedragen 150 euro voor 6 avonden, te voldoen op de eerste cursusavond.
U kunt zich aanmelden bij Bart Norbart, telefoon 015-2137811, of maak gebruik van ons contactformulier.
Door uzelf aan te melden gaat u akkoord met de Algemene Voorwaarden.

De leslocatie is de studio van Fotoclub Klik,
Phoenixtraat 66 (gebouw Delfstede kamer 25 begane grond) in Delft.
We beginnen om 19:30 uur en rond 22:00 uur sluiten we af.

Het gehele centrum van Delft is betaald parkeren. Parkeergarage aan de Phoenixstraat 29 of de Prinsenhofgarage is een optie.
Tip: Tram 1 stopt bijna voor de deur, halte Prinsenhof. De auto kan gratis geparkeerd worden bij De Hovenpassage. Vandaar is het 3 haltes naar Gebouw Delftstede met tram 1.

NB: breng iedere avond uw camera mee!