Klik-agenda

Wekelijkse clubavonden

Iedere woensdagavond om 20:00 uur, is er een “clubavond” waarbij maandelijks een vast thema aan de orde is. Ieder lid is vrij om invulling te geven aan de uitwerking van zijn/haar fotografische interesses. Ongestuurd stimuleert!

Daarnaast zijn er ook vrije onderwerpen die door de leden aangedragen worden.
Op iedere laatste woensdag van de maand is er een speciale avond. Uit de foto’s die aangeleverd zijn voor het thema van de maand, wordt de Foto van de Maand gekozen. Deze foto wordt toegevoegd aan de thuispagina van de website en zal een maand lang bovenaan onze FB-pagina staan.

Spelregels Foto van de Maand: er mogen maximaal 5 foto’s ingeleverd worden. Minimaal één van deze foto’s moet gemaakt zijn in de desbetreffende maand.

PROGRAMMA 2019

Deze agenda is een leidraad. Hier kan van afgeweken worden al naar gelang de wensen van de leden. Op elke clubavond kunnen leden ook hun foto’s buiten het thema/de agenda laten zien voor het vragen en krijgen van feedback of omdat ze het fijn vinden hun foto’s te delen met andere clubleden.

Ook worden op de clubavonden presentaties gegeven van fotografen die de leden inspireren.

Facebookinstagram
DATUMTYPETHEMA

Woensdag 29 meiVerkiezing van de foto van de maand mei Welke foto wordt de kopfoto van de FB pagina in
juni?

Woensdag 5 juniThema van de maandSociale fotografie:
Sociale fotografie is een vorm van fotograferen waarin de mens en zijn sociale positie centraal staat. Vaak – maar zeker niet altijd – geeft het de wat minder mooie dingen uit het leven of dagelijks leven weer.
Voor inspiratie: Koen Wessing
Woensdag 12 juniInspiratieFotopresentatie van leden
Woensdag 19 juniHanden aan de knoppenVanavond gaan we erop uit om foto’s te maken die bij het thema passen.
Woensdag 26 juniVerkiezing van de foto van de maandWelke foto staat de maand
juli bovenaan de FB-pagina?
Woensdag 3 juliThema van de maandHittegolf
Woensdag 10 juliInspiratieLeden vertonen hun zomerse foto’s of zomerse foto’s van fotografen
die in het thema passen.
Woensdag 17 juliHanden aan de knoppenWe gaan naar buiten en hopen
natuurlijk op hittegolfweer.
Woensdag 24 juliHanden aan de knoppenVijf woensdagen in juli. In de
herkansing bij tropisch weer om foto’s te maken in het thema van de maand.
Woensdag 31 juliVerkiezing van de foto van de maandWelke foto die het thema het
beste weergeeft, wordt de foto van
de maand juli.
Woensdag 7 augustusThema van de maandIn augustus blijven we bij het weer en is het thema Regen.
Woensdag 14 augustusInspiratieTips, tips, tips:

Woensdag 21 augustusHanden aan de knoppenWe hopen dat het deze avond regent en dat we
sfeervolle regenfoto’s in de schemer kunnen maken.
Woensdag 28 augustusVerkiezing foto van de maandWelke regenfoto gaat onze faceboekpagina sieren?
Woensdag 4 septemberThema van de maandWe zijn allemaal terug van vakantie en het thema van
September is vakantie!! Tijd voor de vakantiefoto’s.
Maar let op: ook deze maand moetminimaal 1 foto in
september gemaakt zijn,
Woensdag 11 september InspiratieLeden laten hun foto’s zien of laten beelden zien van
fotografen die hen inspireren.
Woensdag 18 september Handen aan de knoppenSamen de studio in om het vakantiegevoel trachten
vast te leggen met props of een model.
Woensdag 25 septemberVerkiezing foto van de maandWie heeft de foto gemaakt die het meest het
vakantiegevoel verbeeld?
Woensdag 2 oktoberThema van de maandHet thema van de maand oktober
is dieren (4 oktober is het Dierendag!)
Woensdag 9 oktoberInspiratiehttps://www.stefanounterthiner.com/stories/
Woensdag 16 oktoberHanden aan de knoppenIn de studio aan het werk om een perfecte dierenfoto
te maken. Neem je huisdier mee: parkiet, cavia, hond, wandelende tak.
Woensdag 23 oktoberHanden aan de knoppenHerkansing: ook oktober telt 5 woensdagen.
Woensdag 30 oktoberVerkiezing Foto van de MaandWelke beestachtig goede foto wordt de foto van de
maand!
Woensdag 6 novemberThema van de maandScherptediepte/Bokeh
Woensdag 13 novemberInspiratiehttps://www.fotoclub.nl/blogs/fotografietips/het-verschil-tussen-scherptediepte-en-bokeh
Woensdag 20 novemberHanden aan de knoppenWe gaan de studio in om de theorie van de
scherptediepte in de praktijk te brengen.
Woensdag 27 novemberVerkiezing foto van de maandWie gaat er deze maand met de eer strijken?
Woensdag 4 decemberThema van de maandFEEST!!! Slechts 3 weken om de foto van de maand te
kunnen maken!
Woensdag 11 decemberInspiratie/handen aan de knoppen https://www.slagroomtaartenslingers.nl/fotos/
Woensdag 18 decemberVerkiezing Foto van de MaandWie levert de laatste foto van de maand van 2019?
Woensdag 25 december KerstEr is geen clubavond
Woensdag 1 januari 2020NieuwjaarsdagEr is geen clubavond