Trekkers

trekker snoertjeOf triggers, op z’n engels zorgen ervoor dat je flitser flitsts op het moment dat je sluiter openstaat. Als je flitser niet op de camera staat, of je met meerdere flitsers werkt, kun je een kabeltje gebruiken. Je ziet hier de simpelste variant en een verloopstukje, maar als je een flitser gebruikt die slim met je camera kan communiceren zijn daar ook speciale (en dure) snoertjes voor verkrijgbaar die ervoor zorgen dat je nog steeds gebruik van de TTL-meting kunt maken.
slaafjeAls je wat oudere losse flitsers gebruikt moet je wel oppassen: sommige flitsers hebben een flink voltage over hun trigger-ingang staan. Als je niet oppast kan je je dure camera naar de filistijnen helpen. Een ‘slaaf-oogje’ is dan een veiliger oplossing. Het oogje reageert op de flits van je camera en ontsteekt een externe flitser. Als je twee zwarte stukjes diafilm over je camera-flits doet, is de flits van je camera nog ‘onzichtbaar’ ook.
Tenslotte kun je ook nog radio-zendertjes gebruiken. Goedkope radio-triggers zijn niet altijd te vertrouwen, en dure zijn duur.
Hier kun je er op de strobists-site nog meer over lezen (in het engels).
ook 'n trekker
Dirk