Vorige week was Klik op bezoek bij de Delftsche fotograaf Ron Tetteroo. Ron heeft de campagnes van grote merken als o’Neill en Brunotti mede smoel gegeven door er als fotograaf zijn stempel op te drukken.

Wat we aantroffen was een on-studio-achtige, super-inspirerende ruimte met overal hoekjes die als het ware om fotograferen vragen, een uitstekend gevulde koelkast, en een zeer onderhoudend verteller.

 

Wat -mij in ieder geval- opviel is de afwezigheid van de normaal in een studio aanwezige hight-tech sfeerbepalers zoals grote flitsinstallaties en softboxen. In plaats daarvan maakt Ron naar eigen zeggen veel gebruik van constant (halogeen) licht, en/of een LED-ringlits gizmo om zijn look te realiseren. Verder wordt de ruimte bepaald door een historisch portfolio in de vorm van veel fotos langs de muren.

Als fotografie-nerds bij elkaar komen komt er op steevast een moment dat het gesprek op oude apparatuur komt. Deze avond was geen uitzondering, en Ron haalde wat -feilloos werkende- apparatuur van enige tientallen jaren geleden tevoorschijn.

Het was een super-gezellge avond, en ik wil Ron bedanken voor zijn verhalen, en het kijkje in het leven van een succesvol fotograaf. Wat mij betreft gaan we Ron zeker houden aan zijn aanbod nog eens terug te komen.

Voor een verdere indruk, zie deze serie op flickr