Grip‘ is de engelse naam voor alles wat te maken heeft met het opstellen en bevestigen van licht, camera’s en dat soort dingen. Als je op internet gaat zoeken naar studio-assecoires, lampstatieven en dergelijke, kom je al snel uit op pagina’s vol slimme dingetjes. Op bijvoorbeeld de Manfrotto-site kun je hier en daar zien wat er allemaal mogelijk is. Als je niet uitkijkt kun je je blauw betalen aan dat spul, maar vaak zijn er ook goedkoper oplossingen te koop.
Veel assecoires zijn gebaseerd op zgn. spigots; metalen koppelstukken waarmee je bijna alles aan elkaar kunt klikken en schroeven. In onze klik-studio wordt hard gewerkt om de bestaande statieven ook van zo’n spigot te voorzien. Daarna zouden de meeste flitssets hier makkelijk op moeten passen. We kunnen ook nog eens bekijken wat voor spul we verder nog in de studio willen hebben, en hoe we dat gaan betalen…

Dirk

3 Replies to “Grip”

  1. na het zien van deze foto snap ik wel dat er wat gedoe is over de ruimte die de flits-spulletjes innemen 🙂

    een modulair systeem zou super zijn, alleen passen de meeste continue lichten niet op een spigot vlgns mij. mooi hooivorkje, overigens. gebruik je 'm ook?

    OT: tattoo?!

  2. De bedoeling is, de continu-lampen geschikt te maken voor de spigots.
    Het hooivorkje is in gebruik en ik vind het heel handig.
    De tattoo is van het opplak-type.

Comments are closed.