(NK Schermen komt 24 april in Delft)

Bij een voetbalwedstrijd zie je vaak sportfotografen met dikke, lange witte lenzen langs de lijn. Schermen is wat intiemer; je lenzen hoeven niet zo heel lang te zijn. Een beetje lichtsterk is wel handig, f/2.8 zal wel van pas komen.
Op zaterdag 24 april heb je een unieke kans om dit eens dicht bij huis te proberen. In de oude sporthal de buitenhof wordt dan het N.K. schermen gehouden. Uit het hele land komen 96 topschermers naar Delft om onderling uit te vechten wie zich Nederlands Kampioen 2010 mag noemen op de wapens sabel, degen en floret. Er wordt zowel door dames als heren geschermd in een directe ‘afvalrace’ (één keer verliezen en je kunt gaan douchen) van de top-zestien op de ranglijst voor elk wapen. Klik op de bovenste foto voor meer informatie.
Neem genoeg filmpjes, glasplaten of geheugenkaartjes mee want het gaat allemaal razendsnel en dan kan je beter een foto teveel dan te weinig maken. Bovendien heb je dan genoeg materiaal om de het gleerde bij de workshop foto’s selecteren in de praktijk te brengen.
De plaatjes bij dit artikel zijn genomen op het internationale sista-rana toernooi 2006, vandaar dat er op de bovenste foto een italiaan staat.

Dirk